Titan-XIII împrumută stilul de mers al roboților cu patru picioare (doar că îl face mai eficient pentru o insectă)

Un robot mamifer cu patru picioare înaintează mutând picioarele în sincron două câte două. Întotdeauna platforma robot se va sprijini pe celelalte două picioare rămase în contact cu solul. Această metodă este una mult mai eficientă decât dacă un robot ar muta câte un picior odată.

Soluția de a muta câte doua picioare odata în sincron nu a fost adoptată și roboților insectă cu patru picioare. Motivul este de la sine înțeles. Dacă din patru picioare două sunt in aer pentru a face următoarea mișcare, celelalte două picioare nu pot ține platforma în echilibru. Până acum, soluția pentru roboții insectă cu patru picioare era să mute câte un picior odată în direcția de mers.

Cercetătorii Japonezi de la Institutul de Tehnologie din Tokio au creat un robot insectă cu patru picioare capabil să mute câte două picioare în același timp. Robotul se mișcă la fel de repede ca și roboții inspirați de mamifere. Cercetătorii au rezolvat problema stabilității reușind să balanseze greutatea robotului pe picioarele în diagonala rămase în contact cu pămantul.

Roboții inspirați din insecte sunt foarte buni la mersul pe teren accidentat. Până acum roboții inspirați din mamifere au fost abordați de majoritatea cercetatorilor din domeniu datorită eficienței mari (pot muta două picioare în același timp).

Roboții cu picioare sunt făcuți pentru a transporta marfă pe teren mai puțin accesibil mașinilor. De la Spot și până la WildCat, toți cercetătorii s-au inspirat de la mamifere.

Roboții insectă au un centru de greutate redus și o stabilitate ridicată ceea ce îi face mult mai potriviți la cărat marfă pe diverse tipuri de teren.

Titan-XIII poate acum înlocui orice robot inspirat de mamifere. Acesta are câte trei grade de liberate pe fiecare picior. Fiecare picior în parte este acționat de un motor care prin intermediul unor tendoane artificiale face ca piciorul insectei să se miște.

Aici găsiți mai multe detalii și specificații:

Specificații TITAN XIII

Specificații TITAN XIII

Micuța insectă Titan-XIII este controlată prin WiFi de la distanță prin intermediul unui program. Mai jos puteți urmări o demonstrație a robotului.

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.