Review: Mini Tank Robot pentru Arduino

Gearbest mi-a trimis un kit Keyestudio TS – 50 Mini Bluetooth Tank pentru aceast review. Ceea ce veți citi mai jos, reprezintă propria mea opinie.

Un șasiu cu șenile compatibil Arduino nu este greu de construit. Puteți găsi sute de proiecte care vă îndrumă cum să construiți o astfel de platformă acasă. Doar că poate nu aveți materialele necesare. Sau poate că nu aveți sculele necesare. Motivele pot fi multe.

Un astfel de kit robotic vă scutește de tot efortul necesar să dați găuri, lipit fire, măsurat, etc. Tot ce trebuie să faceți este să asamblați componentele și să scrieți codul Arduino.

Acest Mini Robot Tank pentru Arduino este simplu și nu necesită cunoștințe solide de electronică și programare. Pentru hardware, kit-ul include senzori, electronice, baterii, șasiu și accesorii.

În prezent, prețul kit-ului este de 75$ pe GearBest.

Îmi place să construiesc roboți autonomi și mai puțin roboți controlați de la distanță. Acest kit permite oricare dintre cele doua moduri de control.

Senzorul cu ultrasunete HC-SR04 plasat în partea din față poate detecta obstacolele din calea sa. Astfel că puteți progama clona Arduino să modifice direcția de mers a robotului dacă senzorul detectează vreun obstacol. Aceasta ar fi metoda autonomă.

Modulul Bluetooth este util pentru a controla robotul cu un smartphone sau o tabletă. Însă chiar și așa, pentru a controla robotul cu un smartphone, veți scrie și încărca un program în clona Arduino.

Mai jos veți găsi ceea ce îmi place și ceea ce nu-mi place la aceast kit.

De bine:

  • usor de asamblat (chiar și fără instrucțiuni);
  • aveți alternativă pentru toate componentele electronice, în caz că veți arde sau lovi puternic vreuna dintre ele. Eu am reușit să ard din neatenție clona Arduino;

De rău:

  • suportul bateriei este unul pentru două baterii de 3.7V. Ar fi vrut să folosesc 4 baterii AA, baterii care sunt mult mai folosite în zona de bricolaj;
  • una dintre șenile este mai lungă decât cealaltă (poate că este un defect de fabricație);
  • documentație puțină, foarte puțină;

Ce găsiti în cutie

În cutie veți găsi o clona Arduino UNO, un driver de motoare, un shield de senzori compatibil Arduino, piesele de șasiu, un senzor ultrasonic HC SR04, două motoare de curent continuu, suportul de baterie, două baterii de 3.7V, două șenile, un modul Bluetooth, precum alte accesorii și componente.

Lista completă este aici:

Lista completă cu componente

Lista completă cu componente

Șasiul

Șasiul

Șasiul


Chiar îmi place șasiul. Componentele din aluminiu sunt de calitate și vin cu o mulțime de găuri pentru piese și componente suplimentare.

Controlerul

Nu am foarte multe de adăugat aici. Dacă sunteți obișnuit cu Arduino UNO, controlerul kit-ului este o clonă Arduino UNO. Este un lucru bun. Dacă aveți probleme cu clona, găsiti un Arduino UNO la orice magazin de roboți.

Programare

Dacă ai mai folosit o placă Arduino, deja ai tot ceea ce îți trebuie pentru a programa acest robot. Puteți utiliza IDE-ul Arduino pentru a încărca programe în controler.

Am testat robotul

Mini Tank Robot pentru Arduino

Mini Tank Robot pentru Arduino


A fost destul de distractiv să construiesc robotul. Uneori, lipsa de documentație te face să gândești mai mult ca un inginer și mai puțin ca unul care doar urmărește niște instrucțiuni.

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.