O listă cu cele mai bune exemple Tensorflow

TensorFlow poate deveni pentru învăţarea automată ceea ce este OpenCV pentru viziunea computerică și ROS ca sistem de operare pentru roboți. Învăţarea automată (machine learning) prinde din ce în ce mai mult la public, iar rezultatele impresionante nu se lasă așteptate.

TensorFlow este o librărie open-source dezvoltată în laboratoarele Google și lansată pentru publicul larg începând cu anul 2015. Încă de când a fost lansată pentru a fi folosită de oricine dorește să lucreze cu inteligență artificială, librăria a spart toate recordurile în materie de proiecte, cel puțin pe GitHub.

Revenind la produsele Google, TensorFlow are un loc special în proiectele companiei, inclusiv în Google Search, Youtube, Translate, Gmail, etc. Dacă pentru Google librăria este o resursă foarte importantă de inteligență, în acest articol am făcut o listă cu exemple care folosesc TensorFlow pentru a face aplicații în domeniul roboticii. Mai mult, unele dintre aceste exemple sunt făcute de amatori în domeniul inteligenței artificiale.

 • Object Recognizing Robot from $100 of Parts and TensorFlow
  În acest tutorial, Lukas Biewald a folosit o platformă destul de comună în domeniul roboticii pentru a construi un robot capabil să detecteze obiecte. Componentele principale ale proiectului sunt camera, placa Raspberry Pi, și bineînțeles librăria TensorFlow. Tot proiectul a costat în jur de 100USD.
 • Fully autonomous pi bot
  Domeniul mașinilor autonome este unul fierbinte în ultima perioadă. Concurența mare dintre producătorii auto și proiecte independente duc la un alt nivel cursa mașinilor autonome. TensorFlow poate fi librăria de bază pentru un astfel de proiect. În acest exemplu, Tawn Kramer folosește o platformă pentru a urmări o linie întreruptă. Ultima variantă a proiectului este un robot gata să ruleze singur.
 • TensorFlow powered cucumber sorter by Makoto Koike
  Zona industrială poate fi deasemenea un domeniu de utilizare pentru TensorFlow. Sortarea fructelor și legumelor de exemplu este un proces care poate fi mult simplificat prin folosirea inteligenței artificiale. În exemplul de mai jos, TensorFlow este folosit pentru sortarea castraveților.
 • Object recognition robot
  TensorFlow este foarte util la recunoașterea obiectelor. În acest exemplu puteți vedea cum folosind librăria, o camera și Raspberry Pi, puteți detecta până la 20.000 de obiecte diferite.

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.