Kit Robot Inteligent de la VKmaker

Kit Robot Inteligent de la VKmaker

Kit Robot Inteligent de la VKmaker

Chiar ieri am scris despre un kit de robot inteligent controlat de o placă Arduino UNO. Astăzi vin să completez lista de roboți inteligenți cu un alt model.

Bazat pe binecunoscuta platformă pentru prototipuri de roboți cu patru roți, kitul VKmaker vine cu o serie de senzori pentru a dezvolta roboți inteligenți.

Șasiul are o structură simplă și poate fi asamblat cu ușurință. O șurubelniță și o cheie fixă este tot ceea ce trebuie pentru a asambla cele două plăci și cele patru motoare de curent continuu.

Kitul conține trei senzori. Unul dintre senzori este ultrasonic și poate fi folosit pentru a construi un robot capabil să detecteze și să evite obstacole.

Un alt senzor este montat în partea de jos a kitului și este folosit la detectarea unei linii.

Ambii senzori pot fi folosiți simultan sau pe rând pentru a construi roboți capabili să navigheze autonom.

Dacă doriți să controlați robotul de la distanță, un al treilea senzor poate fi montat pe platformă. Este vorba de un senzor infrared care poate primi semnal de la o telecomandă pentru a controla direcția robotului.

Toți senzorii de mai sus cât și driverul de motoare sunt controlați de o placă Arduino UNO.

Kitul se adresează în special consumatorilor începători. În acest caz, o documentație cuprinzătoare este necesară pentru a ajuta utilizatorii să construiască roboți fără un efort exagerat de a căuta informații. Din păcate producătorul exact acest lucru l-a omis, și anume o documentație completă.

Kitul poate fi cumpărat de pe Amazon la un preț de $56.68.

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.