H-Bridge cu două canale de câte 50A, compatibil Arduino, şi voltaj nominal între 3V şi 15V

Nu sunt foarte multe drivere de motoare cu specificaţiile driverului din acest articol.

Dacă până acum eram obişnuiţi cu drivere puternice de la Sabertooth sau RoboClaw, driverul vândut de cei de la CandyQ este foarte interesant luând în considerare preţul şi cele două canale de câte 50A fiecare.

Ar mai fi de adăugat că driverul este compatibil Arduino. Nu este o mare surpriză, însă este de menţionat acest detaliu având în vedere că targetul pentru driver sunt competiţiile de robotică.

Revenind la specificaţii, driverul poate fi alimentat cu tensiune cuprinsă între 3V şi 15V. Curentul pe fiecare canal este de 50A, însă pentru câteva secunde, driverul poate suporta un curent de pana la 100A pe fiecare dintre cele două canale.

Nu am citit nimic despre protecţie la temperatură sau protecţie la curent. Ar fi interesant de aflat astfel de detalii. Consider necesare aceste protecţii pentru roboţii cu motoare puternice de curent continuu.

De asemenea lipsesc detaliile despre H-Bridge.

Ar mai fi de adăugat că driverul costă pe Amazon $27.99. Pentru România mai trebuie adăugat costul cu transportul. Am făcut o simulare de comandă şi am ajuns la mirifica sumă de 135,86 RON cu transport inclus.

H-Bridge cu două canale de câte 50A, compatibil Arduino, şi voltaj nominal între 3V şi 15V

Am să revin cu detalii şi cu un review.

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.