De ce astfel de proiecte nu reusesc sa atraga fonduri de finantare

Imi place foarte mult proiectul TigerBot de pe Kickstarter. O masina de tuns iarba full electrica care poate fi comandata de la distanta. Are microfon, camera, si o baterie de 100A. In linii mari, are cam tot ceea ce trebuie pentru un robot de tuns iarba comandat din fata televizorului sau de pe terasa casei. Si totusi campania de strangere de fonduri nu merge foarte bine. De ce?

In primul rand am incercat sa gasesc partile lipsa din campania de pe Kickstarter.

Descrierea proiectului nu este completa. Ca si client, as fi interesat de timpul necesar pentru o incarcare completa a bateriei.

Detalii precum suprafata de iarba taiata la o singura trecere, unghiul maxim de inclinare al pantei la care poate fi folosita lipsesc din descriere. Avand in vedere ca este o masina de tuns iarba pentru suprafete mari, probabil de cateva mii de metrii patrati, ma intereseaza panta maxima pe care poate fi folosita.

$1910 sau $2600: primul pret este valabil in timpul campaniei de strangere de fonduri, cel de-al doilea este pretul in magazin. O varianta aproximativa a unei masini de tuns iarba pe benzina costa in jur de $1,460. Avand in vedere o complexitate mecanica mai mica pentru o masinarie de tuns iarba electrica, pretul de $2600 este aproape nejustificat.

Robotul va fi vandut doar in US. Asta pot intelege avand in vedere ca ar fi un cosmar logistic sa trimiti pe un alt continent o astfel de masinarie.

Si totusi, de vina pentru esecul campanie sa fie doar informatiile lipsa? Sau poate ca este prea devreme sa vorbim de o cerere de astfel de masinarii electrice?

TigerBot

TigerBot

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.