Cele Mai Bune Kituri Raspberry Pi 3 Pentru Introducerea În Robotică

Folosirea unui kit robotic are marele avantaj de a avea la un loc toate componentele de care ai nevoie pentru a construi un robot inteligent. Mai mult, unele kituri permit adăugarea de noi componente sau senzori, astfel că folosind o singura platformă, puteţi construi roboţi diferiţi.
​​
Indiferent ca vorbim de roboți controlați de la distanță sau de roboți autonomi, avem nevoie sa ne conectăm la oricare dintre ei. Raspberry Pi 3 a adus un mare avantaj în construirea de roboţi – conectivitatea fără fir. Controlul sau programarea robotului de la distanță folosind Internetul sau coneciunea Bluetooth a devenit o joacă.

Mai jos sunt cele mai bune kituri compatibile cu Raspberry Pi 3. În plus, kiturile pot fi folosite la o gamă largă de aplicaţii. De la roboţi capabili să detecteze şi să evite obstacole folosind senzori ultrasonici sau o cameră web, până la braţe robotice care pot fi programate să prindă şi să mute obiecte de dimensiuni diferite. În plus, toate aceste kituri pot fi controlate prin Internet sau Bluetooth de la un smartphone, o tabletă sau un computer.

 • PiCar-S

  PiCar-S este un kit pe patru roţi compatibil cu Raspberry Pi 3 şi Pi 2. Platforma nu este ceva nou, este binecunoscuta platformă cu patru roţi destul de comună in liga hobiştilor. Kitul nu include niciuna dintre cele două plăci compatibile. Senzori incluşi în kit pot fi folosiţi la diverse proiecte. De la roboţi autonomi capabili să detecteze şi să ocolească obstacole, până la roboţi care urmăresc o linie.

  Preţul kitului pe Amazon este de 119.99$.

  PiCar-S

  PiCar-S

 • GoPiGo

  GoPiGo este o platformă mobilă cu două roţi motoare. Platforma este compatibilă cu majoritatea versiunilor de Raspberry Pi, şi bineînţeles cu Pi 3.

  Dexter Industries, compania care a lansat platforma, oferă acces la documentaţie, exemple, şi o serie de API-uri pentru a dezvolta aplicaţii inteligente.

  Kitul nu include placa Pi 3. Tot ceea ce este inclus in pachet sunt şasiul, două motoare, controlerul de motoare şi sursa de alimentare.

  Preţul kitului pe Amazon este de 109.99$.

  GoPiGo

  GoPiGo

 • AlphaBot

  AlphaBot este un kit robotic asemănător cu GoPiGo, însă diferit la capitolul senzori. AlphaBot are ataşat o cameră compatibilă Raspberry Pi 3 şi o serie de senzori pentru aplicaţii de detectare obstacole, măsurarea vitezei, sau senzor pentru urmărire linie. Camera foloseşte un servo motor pentru a se mişca independent de platformă.

  Preţul pe Amazon este de 73.99$.

  AlphaBot

  AlphaBot

 • Xiao R Geek

  Xiao R Geek este un kit tot din gama GoPiGo şi AlphaBot, însă platforma are patru roţi motoare. Un astfel de kit este recomandat pentru aplicaţii care necesită o stabilitate şi tracţiune mai mare în comparaţie cu platformele cu două roţi motoare. Două servo motoare face camera video ataşată şasiului să se mişte vertical şi orizontal, un beneficiu pentru aplicaţiile care necesită vizibilitate mare.

  Kitul include toate componentele inclusiv placa Raspberry Pi 3 şi are un preţ de 299$.

  Xiao R Geek

  Xiao R Geek

 • Three-wheeled Smart Car Kit

  Acest kit are o caracteristică interesantă pentru virare. Roţile din fată sunt acţionate de un servo motor care schimbă direcţia de mers. Acesta este doar unul dintre aspectele importante. La fel de importantă este şi documentaţia care nu lipseşte şi oferă o serie întreagă de exemple. Bineînţeles, focusul este Raspberry Pi 3.

  Pi 3 nu este inclus in kit, ia preţul este de 79.99$.

  Three-wheeled Smart Car Kit

  Three-wheeled Smart Car Kit

 • DiddyBorg

  Pentru mult timp, oricare alt kit robotic compatibil cu Raspberry Pi a pălit în comparație cu platforma DiddyBorg. DiddyBorg este cel mai mare și mai puternic robot compatibil cu Raspberry Pi 3. Motoarele sale puternice pot împinge robotul pe pante cu înclinație de până la 45%.

  Kitul are un preț de aproximativ 223EUR.

  DiddyBorg

  DiddyBorg

 • MeArm

  MeArm este un braț robotic conceput ca un instrument educațional pentru introducerea în programare, electronică, inginerie și robotică. Kitul vine cu tot ceea ce aveți nevoie pentru a pune brațul robotic în mișcare. De asemenea, există documentație pentru a controla brațul robotic cu oricare dintre versiunile de Raspberry Pi.

  Prețul este de aproximativ 39EUR.

  MeArm

  MeArm

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.