Brațul robotic Niryo One este făcut pentru aplicații inteligente

Rețeta pentru Niryo One este următoarea: printare 3D, Raspberry Pi 3, Arduino Mega, RAMPS 1.4, ROS (Robot Operating System), Linux Ubuntu pentru Raspberry Pi, și mult cod open-source.

Să studiem fiecare caracteristică pe rând:

 • Printat 3D
  Toate componentele brațului robotic care pot fi printate, au fost printate. Producătorii au folosit ca și material de printare PLA-ul, însă pot fi folosite și alte materiale.
  Folosind tehnologia de printare pentru a construi majoritatea părților robotului, prețul final al unui astfel de proiect este mai scăzut în comparație cu folosirea metodelor tradiționale de a construi aceleași părți ale unui robot. Un alt beneficiu este acela de a putea printa acasă componentele care pot fi printate, sau înlocuirea lor dacă este necesar.
 • Raspberry Pi 3: WiFi, Bluetooth, Ubuntu, ROS, Python.
  Pi 3 conectează brațul de robot la Internet sau la un dispozitiv mobil prin WiFi și Bluetooth. De asemena, Pi rulează programele importante pentru controlul placii Arduino și programele scrise în Python. Cu alte cuvinte, Pi 3 rulează toate programele care nu pot rula pe Arduino Mega.
 • Arduino Mega: shield-ul RAMPS 1.4, controlul motoarelor, controlul senzorilor.
  Cam asta face placa Arduino. Citește datele de la senzorii și controlează motoarele brațului. Datele și comenzile circulă prin shield-ul RAMPS 1.4.
 • RAMPS 1.4
  RAMPS este un shield special creat pentru a fi compatibil cu Arduino Mega. Cu un astfel de shield se pot controla până la 5 motoare pas cu pas și căteva servo motoare. Interesant este că astfel de shield-uri sunt folosite la imprimatele 3D. Deci dacă vreți să refolosiți componentele brațului robotic, puteți construi o imprimantă 3D.
 • ROS: algoritmi, și aplicații 3D
  ROS rulează pe Raspberry Pi 3. Framework-ul are rolul de a lăsa utilizatorul să adauge inteligență brațului robotic. Cum? De exemplu, se poate adăuga o camera video pentru aplicații de procesare și analizare a imaginilor. Cu alte cuvinte, brațul robotic poate fi programat să recunoască obiecte și să le sorteze în funcție de culoare, mărime, etc. Mai mult, ROS este open-source și are o comunitate foarte activă.
 • Programele: open-source, GitHub
  Toate programele dezvoltate pentru Niryo vor fi disponibile pe GitHub. Aceste programe vor putea fi descărcate și folosite pentru controlul total al brațului robotic.
Niryo One

Niryo One

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.