Bionic Robot Turtle: Un Kit cu 4 Picioare Controlat cu Arduino Nano

Bionic Robot Turtle

Bionic Robot Turtle

Rollflash este un kit marca SunFounder construit pentru utilizatorii interesați să învețe cum funcționează și se programează roboții cu picioare.

Șasiul robotului care include corpul și cele patru picioare este construit din material acrilic. Acest detaliu este important pentru cazurile când se dorește înlocuirea vreunei componente care a cedat și nu mai poate fi folosită.

În plus, toate componentele electronice ale kitului sunt comune în branșa roboților de hobby. Acesta este un alt aspect important care trebuie ținut cont când achiziționăm un kit. Se strică un senzor, un servo motor, sau chiar Arduino Nano, oricare dintre aceste componente se găsesc la un magazin de robotică.

Printre componentele incluse în kit se numără doi senzori. Un senzor este pentru aplicații de urmărire a unei linii, iar un alt senzor este pentru detectare de obiecte. Folosiți pe rând, cu cei doi senzori puteți crea un robot care urmărește o linie, sau un robot care detectează și evită obstacole. Ambele versiuni de robot sunt autonome.

Modulul Bluetooth inclus în kit este folosit la controlul de la distanță cu un smartphone sau o tabletă.

În afară de baterii, toate celelalte componente și părți sunt incluse în kit. Kitul vine dezasamblat și costă 125.99$. Poate fi cumpărat de pe Amazon la un preț ceva mai mic comparat cu prețul de pe site-ul producătorului.

O prezentare video a robotului:

Leave a Reply

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.